Szállodák és hotelek idegenforgalmi cikkei

Eger városának felfedezése

Eger Északkelet-Magyarország egyik legszebb történelmi városa, Budapesttől 130 km-re fekszik a Bükk hegység déli lejtőinél. A város jelentős oktatási és kulturális központ számos múzeummal és műemlékkel, az egyik leghíresebb az egri vár. A várban található Dobó István Vármúzeumban a látogatók megismerkedhetnek többek között a híres 1552-es ostrom történetével, melynek során a hősies várvédők Dobó István vezetésével visszaverték a túlerőben lévő török sereget.
Eger legnagyobb parkja az Érsekkert, északkeleti részén zenepavilon található, ahol nyaranta könnyű- és komolyzenei koncerteket adnak, délnyugati részén pedig sportlétesítmények épültek. A város egész évben programok sorát kínálja, pl. színházi előadások, zenés rendezvények, borfesztiválok.
Eger barokk belvárosában számos török emlék található, ezek közül legjelentősebb a Minaret. A 32 m magas torony teraszáról a török időkben a müezzin naponta ötször hívta imára az igazhitűeket, tetejéről ma is csodálatos panoráma tárul szemünk elé. A turisták több egri szálloda közül választhatnak. Aki belvárosi szállodát keres, ahonnan Eger legfontosabb nevezetességei könnyen megközelíthetőek, annak ajánlható a 4 csillagos Wellness Hotel Ködmön, mely a Szépasszonyvölgyben található, valamint a közvetlenül a Minaret mellett álló 3 csillagos Park Hotel Minaret Eger.


(2009-08-12)

✔️ 4* Egri hotelek listája - Akciós 3* termál és wellness hotelek Egerben

-    Vissza    -



Budapest Hotels - Budapest Hotel Booking Tel/Fax: +36 1 227 9614
Szabad szoba keresése és árellenőrzés
Booking.com